Lauritz Christian Stang

Sogneprest i Herrod og Spind

Boken selges av historielaget, kan også kjøpes hos Hvistendal kjeramikk i kirkegata i Farsund og hos Lyngdal bokhandel (tvers overfor Glapris). Den koster 300 kroner.

Dagbok fra tiden han var prest her. Den gir et inntrykk om forholdene her i 1870 årene.

Den 27.juni1874. Tilstede ved forhandlingsmøte i Farsund kirke om formiddagen, men måtte så forlate møtet, da jeg ikke anså meg berettiget for dettes skyld å utlyse messefall ved noen av mine egne kirker (lørdag)

Den 28.juni 1874. (4.s. et. Trf.) Ved Spind. Katekisasjon. (Kristendomsundervisning)

Den 30.juni 1874. Etter 14 dagers tørke fått et velsignet og mildt regn siden St.Hanstiden fra S.O., istedenfor de herskende vestlige og kalde vinder som blåser den fuktige og kalde havluft inn over landet. Når unntas den 16. og 17. samt de siste dagene, ingen sommervarme. Middeltemp +12, 10gr. R. Dessverre alle tegn til et dårlig høyår, men åkrene har kommet seg etter regnet. Det urolige været har fremdeles vært til hinder for makrelldriften. Thora i den siste tid atter svakelig. Hun skulle vært med på misjonsmøte, men det ble ikke noe av. Barna friske; “Jonnemann” fått sin tann nr. 3 – en jeksel.

Den 2.juli 1874. I sognebud hos gammel kone på Fulland og hos tæringsyk mann på Lyngsvåg………

Den 3.juli 1874. Holdt skoleeksamen på Sævig …….