Bli med på navnedugnad

img_3938

Spind Historielag er med på Språkrådets navnedugnad. I Norge har vi Sentralt stedsnavnregister (SSR) som driftes av Kartverket og inneholder nær en million offisielle stedsnavn. Men i Spind som i resten av landet har vi mange navn som bare har blitt brukt muntlig på lokale steder. Disse har gjerne oppstått pga omstendigheter, beliggenhet og bruk. I vår tid er slike lokale navn i ferd med å forsvinne ut av vår kollektive hukommelse.

img_3221

I Spind har vi allerede samlet inn navn som har blitt markert som punkter på vanlige papirkart. Dette skal registreres digitalt i et nasjonalt register, og i den anledning søker vi en person som vil være med på å sikre lokale navn i Spind for fremtiden. Arbeidet med å føre inn via en web-applikasjon (dvs det gjøres via nettet) er forholdsvis enkelt, så nivået på IT-kunnskaper er relativt lavt, om du kan bruke mail, nett og et tekstprogram er det tilstrekkelig, opplæring vil bli gitt. Vi er 3 stk som jobber med dette fra før, så du vil bli en del av en gruppe som samarbeider og støtter hverandre.

img_3501

Ellers ønsker vi en person som synes dette høres interessant ut, gjerne som liker å lære noe nytt om bygda si, og er du allerede godt kjent er det slett ingen hindring. Kunne du tenke deg å avse litt tid for å bidra til at våre flotte og historiske navn blir bevart for ettertiden hører vi gjerne fra deg. Eller kjenner du noen som du tror ville være den rette for dette, tips dem.

img_3222

Kontakt Tallak eller meg (maria@faegir.no) for nærmere informasjon.